perjantai 22. maaliskuuta 2013

Tyynyliinat

Tämä idea on ihan kopsattu, näin fb:ssä kuvan, mutten valitettavasti osaa sanoa, mistä idea oli kotoisin.

Nämä tyynyliinat sopivat niin hyvin serkulleni ja hänen miehelleen häälahjaksi, että pakkohan ne oli tehdä.
Kiirehän näiden kanssa taas tuli, joten kuvankin nappasin vasta valmiista paketista. Mutta ovat siis ihan valkoiset tyynyliinat, joihin silitetty tekstit, jotka on tulostettu tarkoitusta varten ostetulle "paperille".


Onnea vielä serkulleni ja hänen miehelleen :) 

DIY-illassa käynnykkäpussi


Tilda-kirjasta kännykkäpussi valmistui DIY-illassa. Tarkotuksena oli ommella oman äidin luurille, mutta ilman mittoja taisi olla pikkasen iso sillekkin puhelimelle.


Kuvassa oma luuri, jolle pussukka on ihan liian iso, tosin tää kaava ois tosi helppo pienentää.

Puppe-housut


Miehen serkku sai pojan ja ristiäislahjaksi pyöräytin Puppe-housut koossa 68 cm.
Kevätfiiliksissä varmaan valitsin housujen värin, on aika reippaan vihreät, mutta eiks näin keväällä saa vähän väriä ollakkin pienellä pojalla :)
Kaava oli parit pienet housut OB:ltä yhdisteltynä, kangas collegee ja aplikoinnit velourista. 
On tää aplikointihomma hienoo, aika aikaavievää niitä ommella, mutta nii kivoja :)

torstai 14. maaliskuuta 2013

Neuvolakorttitasku


Tämä neuvolakorttitasku tais olla jo syksyllä ensimmäisissä odotusneuvoloissa mukana, mutta päivitetäämpä tämä nyt tännekkin.
Hyvän ohjeen oon löytänyt netistä täältä. Kiitoksia vaan blogin pitäjälle :)
Näitä voisi ommella enempikin, ois aika kiva vauvalahja, pitänee muistaa, kun alkaa vauvalahjaa tekeen jollekkin :) 

Mekkokangasta


Tätä kangasta oli ihan pakko tilata, kun näin tälläisen :) Sitten olikin kamala päättää mitä tästä ompelisin, kun ei meinannut raskia tehdä mitään tästä. Mekon tästä sitten surrautin jo viime vuoden lopulla, aika kivasti on tullut pidettyäkin tätä. Alkuperäisenä kaavana oli joku OB:n kaava, mutta kaavaa tuli muuteltua aika paljon.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Nuken haalari


Tässä tyttären nukelle haalari, että pääsee nukkekin ulkoilemaan! Nyt voi pikkuneiti ottaa lelupäivänäkin pikkupikkuneidin päikkyyn mukaan, kun ei varpaat palellu matkalla.
Kaava on päästä heitetty, vähän katselin valmiin vaatteiden mittasuhteita ja mittailin. Edestä haalari on kiinni tarralla, aika alas asti, jotta olisi helppo pukea. Dinohuppu päässä niinkuin neidin fleecessä, ni voi sit olla samiksii keväämmällä ulkona :)
Pieni trikoopipo vielä nukella päässä, sen surrautukseen ei montaa minuuttia kulunut.

Essumekko



Halusin tyttärelle "Peppi-mekon" ja kaava löytyi Ottobren ihanasta lehdestä, tosin mekko oli takaa aika aukinainen, kun oli vähän vauvemmalle tarkoitettu, niin lisäsin takaosan kangasta aika reilusti.
Lisäsin myös taskut, sai ihanille Tilda-kankaille kivaa käyttöä. Olalla isot sydännapit.
Todella helppo ommella, PAITSI että meni monta iltaa kahteen mekkoon, kun taistelin kaksoisneulan kanssa, joka välillä toimi moitteettomasti ja välillä niitä vaan katkesi monta. En mä tiedä mikä siinä sitten oli, mutta meinas kyllä jäädä koko mekot tekemättä...
Toinen mekko kummitytölle ja toinen siis omalle parivuotiaalle touhukkaalle tytölle :) 

Joululahjoja näin maaliskuun kunniaksi

Ei, en ole ajoissa näiden kanssa, tällaisia löytyi viimejoulun paketeista. Ompelin tyttären mummeille ja kummeille ja sedälle pellavakankaasta laudeliinat. Sitten tuon 2v-tyttären kanssa sabluunan kanssa tuputeltiin sydämet ja peurat. Pakettikortteihin laitoin kuvan tytöstäin työntouhussa. Mieskin oli suurena apuna, kun silitteli kaikki kangasvärit kiinni kankaisiin.
Värit ovat kuulemma pysyneetkin saunotteluissa :)




Tämä ei sikäli mitenkään jouluun liity, mutta käsityöillassa kokeilimme karkkipaperipussukoita, mun on tuo sininen marianne-pussukka. Hyvin on kestänyt matkassa mukana, näitä oli kiva tehdä!