perjantai 31. tammikuuta 2014

Ruusuhuppari

Sain työkaverilta vuosi sitten kassillisen vanhoja kankaita ja heti sytty idea tehdä tästä esikoiselle huppari. Hieman mietitytti vaalenakeltainen väri ja sitten kukkakuvio, mutta jotain tosi kaunista tässä kankaassa on. 
Tämä on uusimman Ottobren 1/14 huppari koosta (muistaakseni) 110 pienennetty 104 cm kaavaan ja sitten leikattu melki ilman saumavaroja. Luulin, että tää olisi mielettömän iso, mutta ei :) Hihoja saa vähän kääntää, mutta sitä varten lyhensin hihoja ja tein pitkät hiharesorit. 



Vaaleankeltaisen resorin sain samassa kassissa, ensin leikkasin siitä muutkin resoriosat, mutta huppari oli jotenkin kalpea, niin sitten laitoin vaaleanpunaiset kantit huppuun ja tuon helmaresorin, pelkät punasetkin ois ollut jotenkin huono. Näin tästä tuli just hyvä :)




Hupussa ei vielä ole edessä kiinnitystä, kun mietin neppien (tukikangasta on lisätty) ja nappien välillä, mutta vaaleankeltaisia nappeja en vielä ole löytänyt ja neppejä on mulla tällähetkellä vaan punaisia sydämiä ja valkoisia tähtiä.. Tarvinnee ostaa niitä siis lisää.. ;)



Sovitusneiti ei ollut kovin innostunut tehtävästään, mutta pakko oli saada tää äkkiä blogiin..

torstai 23. tammikuuta 2014

Ruutuleggarit ja Siirii&Myyryy

Siiriä ja Myyryä kaverin pojalle. Ajattelin tätä ensin ihan tyttökankaana, tietty kun on tätä omille tytöille miettinyt ja kun tätä mallasin tuolle meidän marjasosenassulle, niin meiän neitihän näyttää ihan pojalle! Tai kaippa kun tätä pojalle päälle miettii. Ja ehkäpä tuo poikamainen pipokin vähän vaikuttaa.. 
Tämä oli joku OB:n paitakaava, pidensin hiharesoreita ja lisäsin helmaresorin. Koko tais olla 80.


Mein plikka...


..vauhdikas malli...



Harmaapohjaset palloleggarit surrautin tytsyille myös, kaveriks pöllötrikoosta tunika, jossa hihoissa rypytystä ja helmassa myös. Molemmille tytöille melkee valmiina, pienen helmarönssy vielä(kin) laittamatta.. Pitänee tehdä se pian, koska hän kasvaa hurjaa vauhtia...
Parempaa kuvaa ehkä joskus..


Jossain joskus jollain taisin nähdä kuvan salmiakkiruutuleggareista ja sit piti tehä tytöille kans.
Nää on niii ihanat! Koossa 74 ja 98. Takapuolen merkiksi kuviollista nauhaa.


Ihanat päällä mm. mustan tunikan kanssa



Nää löyty tammikuussa tehdyistä, bloggaamattomista kuvista.. Jotta ovat täällä myös.. :)


Tähtitunika

Tunika esikoiselle pitkillä resoreilla. Väriä on nyt vaikea saada kuviin, mutta aivan ihana sinisenvioletti tuo tähtien pohja ja resorit ihan täydellistä sävyä (Triteksiltä).

Kaavana oli OB:n LittleLamb luultavasti, pikku muokkauksilla.  Niskaan ompelin pätkän LOVE-nauhaa.


Tosi ison ja reippaan näköinen meidän kolmevuotias <3


Pieni ompelutauko mielessä, "pitäs" vähän skräpätä vaihteeks, mutta mä nyt oon hurahtanu nii tähän ompeluun, ettei malttas muuta tehdä. Mutta kun mä myös rakastan skräppäämistä ja mun skräppikansioita ja valokuvia, eikä nekään tuu ihan itestään..

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Noshin pinkkejä lintuja ja kaks tuntia

Kaksi tuntia juu, siinähän kerkee vaikka mitä jos on kaavat valmiina, koneet langotettuna ja ideat päässä. Juup. No ei ollut kaavat valmiina. Eikä ne langat. Ekasta tunnista suurin osa meni saumurin kanssa taisteluun ja harmitti. Sitten piirtelin niitä kaavoja. Kun se kaks tuntia oli mennyt, niin aika säälittävä homma oli kasassa. Yömyöhään sitä yritin tehdä vielä, mutta ei sitä jaksa valvoa enää lähelle kahtatoista :D
Tänään sitten sain pikkasen jatkettua (koska piti siivota käsityöhuone ja ompelu ehkä kivempaa.. ja onhan sit yhet keskeneräset työ pois tieltä...) ja oon tosi tyytyväinen lopputulokseen. Mekon helmassa on pikkasen liian kiree rypytys, koska yö mutta eipä se päällä mitään haittaa.
Ihanaa raikkautta näissä kankaissa ja sopivat meiän pikkaselle just mainiosti :) 



Mekon helma on aika pitkä, mutta aika pystyasennosta tuo meidän 7 kk (ens viikolla 8 kk) viihtyy, joten..
Eikä tuo näyttänyt konttausta haittaavan, lujaa mentiin edelleen :)


Mekon yläosan vuoritin linnuilla ja henkselit naksautetaan kiinni sydännepeillä. Ihanat leggarit ja kevätpipo, tässähän alkaa oikeen alkaa odottaa kevättä (mutta älä vielä lumi sula, se on nyt nii kaunista ja piristävää) :)


keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Metsä +liitujuttua

Tästä ihanasta metsätrikoosta tuli leikattua tytöille paidat, pienemmän sain ommeltua eilen ja isompi vielä miettii tulisko samanmoiset hihat vaiko ei.. Pienempi tytöistä on tummahiuksinen, tummat väritkin menevät ehkä paremmin.. Vähän vaaleenpunaset kantit keventää tätä. 
Ihmettelin ommellessani hetken mielijohteessani leikkaamia hihoja, että mitähän tulee, mutta nää on ihan loistavat! 
Kaava on OB:n Lil' Darling koossa 74 cm (järkkyä miten nää vauvat kasvaa, tosin hihat saa aika reilusti kääntää). Napiks laitoin mustan rusettinapin, se on ihan piste iin päälle tässä miust :)
Kaavan totesin hyväks ekan kerran, kun sain fb-ryhmässä vauvalahjan, jossa kaavalla oli tehty kalastajakankaasta paita tytskylle, ollaan pidetty sitä tosi paljon ja se mahtuu onneksi vieläkin :) 



Tässä paita tää vielä päällä:




ja vielä tästä kulmasta:
:) 



Kangasliiduista oli aiemmin juttua, kun näistä innostuin.. värit haalistuivat pesussa, vaikka kuumalla raudalla silitin leivinpaperin läpi. Ehken silittänyt tarpeeksi kauan(yleensä kyllä silitän ja vielä vähän varmuuden vuoksi..)? Kangas ei ollut esipestyä.. Kangas oli semmosta liukasta, jos siihen tarttuu värikin huonosti?
Kokeilen varmaan vielä värittää kuvia uudestaan ja silittää vielä hetken kauemmin ja sitten pesen ja vasta ompelen.. Pitää kokeilla toiselle kankaalle, luulen että ei ehkä "kiiltävä" trikoo oo parasta mahdollista..
Nää ois kivoja ku sais onnistuun :)

tiistai 14. tammikuuta 2014

Bellen jumpsuitti

Meidän tytöt saivat jouluna Ihanat-ihanat Disney Animator Bellen ja Tähkäpään, (mä olen ihan tules näistä..) ja pakkohan oli sitten kyhätä Jumpsuitti toiselle. Tähkäpää sai jo mekon, mutta se tietty kuvaamatta..
Kaavat sain netistä fb-ryhmästä, kiitoksia kovasti sille suunnalle <3


Piti sitten kantata taskun suutkin ja vetska.. tietty.. Pistin pitkät hiharesoritki, koska ne on must ny nii ihaniii :)


Esikoisella on paita tästä pupukankaasta, hihoihin laitoin kaveriks pinkki-valkopallollista kangasta.

Kyllä pari kertaa ommellessa oli sellanen olo et oikeestikko mä tuhlaan mun kallista ompeluaikaa siihen, että mä ompelen nukelle (jolla ei oo keretty viel ees leikkiin) vaatteita, kun voisin tehä vaikka mitä keskeneräsiä valmiiks, mutta kun tää alkoi muotoutua, mä olin kokoajan enempi hurahtanut.. Nyt joku päivä viel kaverille kans :) Nää nuket on nii ihania ja nää vaatteet on nii ihania ja kääks :)

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Murun Pupuista mun pikku-Pupulle haalari






Mimosa sai puolvuotislahjaksi Mummalta ja Ukilta metrin Murun vaaleenpunasta Murukangasta (käsityömessuilta löydettiin mun äitin kaa) ja pakkohan siitä oli haalari meiän Pupulle saada.
Vuorihommia miettiessä aika ja varmaan nää leudot kelitkin meni, mutta jos nyt alkas pakkaset ni voihan tätä ainaki autohaalarina käyttää..


Koko oli 86 cm, aika hyvä meidän typylle, hyvin mahtuu vaatetta alle, mutta vähän pystyy touhuaan tää päällä..


Kaavana oli Ottobreen pikku-jumpsuit, jonka lehden sain lainaan ompeluryhmäläiseltä ja pakkohan se lehti oli lopulta itellekkin tilata. Ohjeet oli mun lehdessä englanniks, mutta kuka niitä ohjeita ny nii lukee (ja jos tahtois ni kyllähän niitä sen verran ymmärtäis..).
Hupun piirsin hiippahupuksi ja vähän suurensin ja rypytin framilonilla. Hihojen ja punttien resoreihin lisäsin ihan reilusti pituutta.
Kauheena en oo vuoritellu, joten vähän jänskätti koko homma..



Semmosta vanulevyä ne mulle möi ja siihen tikkailin sitten vaaleenpunasta trikoota joka puolelle kiinni. Kivasti aloitin koukeroilla ja sitten tulikin sydämiä, Mimosan M-kirjain kaunolla..


...selkään tein äkkiseltää pupun nukkuun ja sydämen.
Päällisen ompelin niinkö kaavoissa oli, mutta vuorin leikkasin taitteella selän suoraa viivaa, kunnes lahkeen hommeleihin leikkasin ne erikseen ja ompelin sit kiinni, ni ei selkään tullut kauheena saumoja, aika paksuja kun nuo saumat on ja jos on istuimes / vaunuis ni selkähän on aina jotai vasten..



Eteen väsäsin heijastimen, pohjana kantti-pinkki, sitten heijastin ja yks pupu päällä. Pupun päällä liimautui heijastimen päällä ollut suojakalvo, kun yritn pupua silittäessä suojella heijastinkalvoa raudalta, mutta se liimautuikin kiinni. Mutta totesin, että se antaa tosi hauskan pinnan siihen, joten ei paha homma laittaa vaikka kristallimuovia kerros, ni on "logompi"..
Reippaana tyttönä tikkasin myös saumat, on sekin ihan kivaa puuhaa kun siihen vaa jaksaa ryhtyä ja tekee ulkonäölle paljon :) (joku langanpätkä päätynyt kuvaan, mur..) 


Musta vetoketju oli hyvä valinta, vaikka vaan vähän välkehtii, niin tekee jotenkin tosi hyvää.

Mä olen toooosi onnellinen tästä haalarista, tuli paljon parempi ku kuvittelinkaan!