sunnuntai 31. elokuuta 2014

I love Viljami! Vapaapäivä ja helminauha


  Hei, olenkos koskaan kertonut, että tykkään kauheesti yhdestä kangaskaupasta?
Viljamin puodilla on nyt uusi vaatemallisto ja tässä ois pari kuvaa heidän uusista vaatteistaan, lisemmäisesti kuvia voi bongata täältä :)
Ja ihanat uudet kuositkin, vapaapäivä ja helminauha nyt kaupassa :)


 Kuvat
Studio Street Oy


Kyllä se vaan niin on, että elämä osaa yllättää kovin monella tapaa. Enpä ois uskonut jos joku ois joskus ennelta sanonut että näin tulee tapahtumaan :) 



 Tällä neidillä on päällään Kajo - tyttöjen Helminauha tunika

 On aika kaunis, vai mitä :)
Ja tällä toisella on Kaino - naisten Kuokkavieraat tunika


Ja näillä kahdella ihanalla on Kaino - naisten vapaapäivä tunika sekä Panda paita ja housut :)
Ja uuden ystäväni blogi löytyy tästä :)


Seuraavat kuvat onkin sitten ihana omia otoksia..



Ja tässä mun versio Vapaapäivä -kankaasta, Venlalle Autumn Forest paita ob 4-14 koossa 104, piristyksenä keltaista trikoota triteksiltä, jolla ensimmäistä kertaa kanttasin myös pääntien sekä hihansuut. Sehän toimi hienosti :)


 Ihanan herkkis-kangas, harmaa on todella kauniin harmaa ja keltainen piristää ihanasti.


keskiviikko 27. elokuuta 2014

Koruja mulle ja koruja Venlalle

Tämä pikku-piltin koruja korujen ystäville hurmas myös mut ihan täysin. Tilasin tätä itselle kesämekkoon harmaana (joka onneksi valmistuikin jo helleaikaan) ja pinkkinä tytöille, mutta tyttöjen kaavaa en ole vielä saanut päätettyä. Tuo mekon kaava on sama kuin mistä olen tehnyt toppeja ja mekkoja, siis omasta vanhasta topista osviittaa ja sitten vähän oman itsen mukaan mallia..


Löysin kirpparilta prinsessa-mekon Venlalle ja siitä vähän mallia ottamalla piirsin kaavoja jotta sais vähän saman tyylisiä mekkoja tytöille.
Omasta mekosta jäi kivasti ymm. yläosan kokoinen pala ja alaosaan ja hihoihin laitoin triteksiltä ostettua ohkosta kevyttä vaahtokarkinvaaleenpunasta trikoota. Pääntie rypytetty framilonilla. 


Tästä tuli tälläinen tanssimekko, joka kuuluu ehdottomasti suosikkimekkoihin ja kaava pääsi heti suosikkikaavoihin :) 



torstai 21. elokuuta 2014

Ystävyksille

Sain kaverilta lainaan ihanan Mekkotehdas-kirjan ja pari kaavaa piirsin siitä itselle ensihätään ja tilasin sitten koko kirjan itselle. Eräänä kesäpäivänä otin pihalle vähän puuvillakankaita ja ensin tein Mimosalle apinamekon. Olen kuullut kaavojen olevan leveitä ja lyhkäsiä, joten hieman kavensin ja pidensin. Mutta en tarpeeksi, koska tästä tuli todella leveä ja pidempikin ois voinut olla.

 Vielä kun lämpimiä rantapäiviä oli, tällä oli mukava neidin fiilistellä aurinkoa rantsussa :)



Oltiin menossa Fröbeleitten keikalle Venlan parhaan ystävän Veeran kanssa, ja halusin tehdä näille ystävyksille Ystismekot. Etukappaleet on Viljamin Puodin puudelit-puuvillasta ja hihat suunnilleen samankuvioisista Tilda-puuvilloista ja takakappaleet on Veeralle lilasta ja Venlalle pinkistä yksivärisistä puuvilloista.
Kokeilin Mimosan mekkoa Venlalle ja sehän mahtui, joten leikkasin suunnilleen samankokoisille ystävyksille samankokoiset mekot, nyt pidentämällä reilusti enemmän.

 Keikan jälkeen käytiin rantsussa uimassa ja tytöt laittoivat uudet mekot päälleen.





 Ystävyys on niin maailman parhautta!

tiistai 12. elokuuta 2014

Osifan omia kesävaatteita

On ollut kyllä outo kesä. Juhannukset takit ja pipot päässä palellessa ei tarvinnut paljon kesävaatteita miettiä. Kun helteet sitten alkoivat, mietti että kauankohan se kestää ja vasta aika myöhään mulla iski kesävaateompeluvillitys. Mutta onneksi monia kerettiin pitää kesällä jo päällä ja ei siellä vielläkään kovin kylmä ole..
Kun itselleen ompelee, on aika vaikea ottaa kuvia. Ja mä olen aina se joka on kameran takana, kaikki juhlat ja arkikuvat, joten oli se sitten jännää olla toisella puolella. Mutta mä tykkään itse sovituskuvista ja ei näistä mitään näe jos nää ei ole mun päällä, koska mullehan nää on tehty..



Yhtenä kesäsuosikkina on ollut origamilinnuista surautettu toppi. Kaava on piirretty ainakin vuosi sitten jostain omasta vanhasta topista ja se on ihan huippukaava. Tällä tein aiemmin myös Kuokkavierasmekon (toukokuulla-14) ja seuraavan Viljamin puudeleista tehdyn omapihamekon pienillä muutoksilla:

 

Kantattu myös Viljamin puodin trikoolla, sopii niin mainiosti puudeleihin. Tätä on paljon pidetty, kiva leggareitten kanssa ja tosi mukava päällä.


 

Ja sitten on vielä Pikku Piltin timangeista toppi, tässä vaiheessa sain jo kuvauskavereita ja sain samalla toimia myös tunnelina pikkuneidille.. :D 

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Juhlaa ja lahjaa

Huomasin juuri tämän olevan 100. bloggaus tänne! Siis aivan mieletöntä! Mun pieni laitetaan-nyt-jotain-talteen-itelle-ja-jos-joku-joskus-haluis-kattoo-esim-äiti ja tällänen tästä on tullut! Aivan mieletöntä!

Juhlistan myös sitä, että mun lempipuotini - Viljamin Puodin -inspiraatiosivuille pääsi ompelemani mekko ihanan neitini päällä <3 Mä en osaa sanoin kuvailla, kuinka mieletön fiilis mulla siitä on! Monta kertaa oon miettinyt, että vau, jonkun jutut on päässyt sinne ja nyt siellä on jotain mun tekemää! On niin itkettänyt ja naurattanut ja mies varmaan luuli että nyt mä sekosin :D
Täältä voi käydä kurkkaamassa http://viljaminpuoti.fi/inspiraatio/71  ja tässä linkki mekkoon




Niin ja ei siinä vielä kaikki! Mulla on tuossa sivussa sivulaskuri, kävijämäärä viikolle. Olin todella onnellinen kun siinä oli ensin kymmenen latausta. Ja 50. Joskus oli 100. Ja ihan käsittämätön fiilis kun ekan kerran paukahti yli viidensadan. Nyt kävijöitä oli ollut ihan mieletön määrä, parhaillaan oli 1044 !!!!!! Ooooh, sanon vaan kaikille KIITOS KIITOS KIITOS! Ihan mieletöntä! Teette mut niin tosi onnelliseks! 

Mä haluan näitä jotenkin juhlistaa täällä blogissa, mutta ajatus on vielä vähän kesken. Joskos jotkut pienet arpajaiset vaikka keksisin, mutta vähän on vielä kesken..





Mutta tähän mun juhlintaan voisin esitellä hupparin, jonka tein lahjaks meiän 3v-kummipojalle.


Tämä valmistui meidän ompeluryhmän laneilla, oli muuten aivan mahtavat lanit!
Kaava on ob:n Happy Trio koossa 104. Kangas on Viljamin ratikkaa, sopinee kummipoitsulle kun tuolla pääkaupunkiseudulla noita härveleitä pääsee vähän ehkä useemmin näkeen.. 



Punaiset resorit antaa musta kivaa voimaa tälle kankaalle, tikkalin vielä punasilla langoilla ja laitoin eteen punaset tähtiKamit.

 Sovituskuvaa meidän tytyllä

 Ja sain luvan laittaa itse Leostakin kuvan <3
Saatiin tuossa synttäritkin juhlittua niin saa kuvat tänne.

torstai 7. elokuuta 2014

Kissa-mekko



Meidän typyjen yksi lempparikirjoista on Soiva Laulukirja. Siellä on paljon tuttuja ja vähän meille uusiakin lauluja ja sitten kirjasta saa taustamusiikit soimaan ja molemmat yrittävät vähän laulaa mukana, vaikka kummallakaan niitä sanoja ei vielä ihan hirmuisesti ole.. Mutta iloa kirjasta on siis riittänyt.
Itse olen ihastunut kirjassa myös Terese Bastin kuvituksiin, joten lainasin kirjasta yhtä kissan kuvaa ja pikkumuutoksilla aplikoin kisun Mimosan mekkoon.

Olipa ihana aplikoida pitkästä aikaa, sitä tulee kyllä harrastettua liian vähän. Alkukesästä sain tän jo tehtyä, on tässä odotellut josko isosiskollekkin saataisiin vastaava, mutta eipä ole näkynyt :D Noshilta tilasin molemmilta tätä raitaa, Mimosalle tätä ja Venlalle pinkkinä..




Kaavana oli se jostain peruspaidasta muuteltu mekko, tykkäään.
Takana valkoinen sydännappi.




 Menoa tällä pienemmällä riittää, ja kun molemmat neidin vipeltää yhdessä kovaa kyytiä, näitä sovituskuvia saa joskus hetken odottaa..


Koska KARKUUUUUUN!



Joten tämänkertaisissa sovituskuvissa mekko farkkuleggareitten kera.